Affärsområde Fogfria golv arbetar med härdplastbeläggningar av olika slag. Den här typen av golv används för verksamheter där det ställs stora krav på hygien och miljö.

Det finns tre olika grundkoncept för härdplastgolv:

  • Akryl
  • Polyuretan
  • Epoxy

Vart och ett av dessa har unika egenskaper. Men alla erbjuder fördelen av en bättre arbetsmiljö, städbarhet och halkskyddad yta. Överhuvudtaget medger dessa ytbeläggningar stora möjligheter att anpassa golven efter användarens behov.

Från läkemedelsindustri till P-hus

De hygieniska kvalitéerna gör att härdplastgolv är vanliga i verksamheter med höga krav på renlighet, som exempelvis livsmedels- och läkemedelsindustri. Parkeringshus är ett annat stort användningsområde, där härdplast skyddar golvytorna från salt och vatten som tränger in och förstör betongen. Andra fördelar är en bättre miljö i dessa utrymmen och att golven kan designas. Beläggningarna kan fås i olika kulörer och nyanser samt med önskad struktur.

Vi jobbar med alla stora härdplastsystem

Linotol har en omfattande spetskompetens inom härdplast och stora möjligheter att anpassa produktion och resurser efter kundspecifika önskemål. Kapacitet finns för installation av upp till 3 500 kvm färdigt golv per vecka. Vi jobbar med alla ledande leverantörer av härdplastsystem och väljer det som passar varje enskild användare bäst.

Fogfria golv 
Joachim Stålberg

Joachim Stålberg

Affärsområdeschef

+46 (0)704 17 69 60

joachim.stalberg@linotol.se

Relaterade projekt