Inom affärsområde Klinker installerar vi golv med olika typer av plattsättningar som natursten, granitkeramik och terrazzo, det vill säga cementmosaik.

Den här typen av golv är vanlig i kommersiella miljöer. Vi arbetar frekvent med butiksetableringar för stora kedjor, där vi ofta får återkommande uppdrag. Till de kommersiella projekt vi medverkar i hör även gallerior, där vi färdigställer golv för både butiker och allmänna ytor. Centrumgallerior, butiker och shoppingcentra använder ofta granitkeramik som kan fås i stort sett i alla kulörer och storlekar.

Kompetens för avancerade stenarbeten

Det finns i dag två ledande läggningstekniker för klinkergolv, fixläggning och bruksläggning. Vi har många års erfarenhet av båda teknikerna och kan producera upp till 1 000 kvm färdig yta på en vecka. Om underlaget kräver en avjämning så erbjuder vi det. Vid behov efterbehandlar vi även ytor där plattorna kan behöva ett extra skydd mot fläckar.

Inte sällan handlar det vi gör om avancerade arbeten med speciella mönster, håltagningar och urskärningar som kräver väldigt kvalificerade hantverkare. Den kompetens vi har inom Linotol har bland annat arbetat med prestigeentreprenader ute i Europa.

Klinker och Terrazzogolv 
Mikael Andersson

Mikael Andersson

Affärsområdeschef

+46 (0)708-16 17 30

mikael.andersson@linotol.se

Relaterade projekt

IKANO Borlänge

IKANO Borlänge

Borlänge

Lidl Karlstad

Lidl Karlstad

Karlstad

Willys Veddesta

Willys Veddesta

Veddesta, Stockholm

Täby Centrum

Täby Centrum

Täby, Stockholm