Spännande år väntar golvspecialisten Linotol

31 januari 2017

Golvspecialisten Linotol fortsätter att satsa offensivt. 2017 ser ut att bli ett av de mest spännande i företagets historia.

Linotol, med anor från 1929 och där nuvarande affärsverksamheter tog form 2009, växte kraftigt 2016. Man anställde 35 nya medarbetare och sysselsätter i början av det här året 150 personer på årsbasis. När 2017 startade hade Linotol en rekordstor orderstock, på cirka 200 miljoner kronor.

− Nyrekryteringen kommer fortsätta, i och med de stora planer vi har det här året, säger koncernens vd Michael Larsson.

Nästa stora satsning är ett nytt kontor och nya lagerlokaler på Händelö i Norrköping, intill det nuvarande nybyggda servicekontoret. Det blir en expansion på 1 600 kvadratmeter som beräknas vara klar under hösten 2017 och möjliggör att Linotol kan fortsätta expansionen i Norden enligt plan.

−I samband med nybyggnationen skapar vi också ett nytt showroom där våra produkter och olika golvlösningar kan upplevas. Det kommer bli ett inspirerande och kunskapsgivande stort rum där våra ingenjörer och specialister tillsammans med kunden samtalar och diskuterar bästa golvlösningen, säger Linotols marknadschef Pether Skoglund.

Linotol finns i Norrköping, Malmö, Göteborg, Stockholm och i Middelfart i Danmark.

− Linotol A/S i Danmark fick en flygande start under 2016 och har fortsatt vara mycket framgångsrikt, med kraftig tillväxt planerad under 2017. Planen på att etablera oss i Norge fortskrider också, poängterar Michael Larsson.

Linotol prisades under 2016, av affärstidningen Dagens Industri, som ett av landets snabbast växande, och Linotol vill också fortsätta att växa även utanför Sverige.

 

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2020-06-29 Nyhet

Grattis Michael “Lalle” Larsson till årets Företagare 2020! Juryns motivering: ” På stabil grund sedan…

2020-05-20 Pressmeddelande

Linotol deltar i ett SBUF-projekt (Svenska Byggbranschens utvecklingsfond) tillsammans med Luleå Tekniska Universitet, Betongindustri, Skanska…

2020-05-11 Nyhet

Linotol arbetar systematiskt med att tillfråga kunden om vad man tycker om bland annat genomförda…

Fler nyheter