Flermiljonuppdrag i Västerås och Lund

7 december 2017

Nytt stort parkeringshus samt kontor i Västerås och Lund till ett ordervärde av 40 miljoner.

Linotol har fått i uppdrag att producera ett nytt parkeringshus för beställaren SVEAB och Västerås Parkering AB. Parkeringshuset som blir i fem plan kommer ligga i bostadsområdet Öster Mälar-strand. Uppdraget består i att forma, armera och gjuta bjälklagen som ingår i Spännbalksystemet där vakuumsugning är en viktig del i produktionen.

– Att vi fått detta uppdrag känns mycket glädjande. Vi har producerat ett par parkeringshus enligt Spännbalkssystemet tidigare, ett system som kräver stor noggrannhet av den entreprenör som utför arbetet. Att dessutom få utföra vakuumsugning på ett projekt av den här storleken är extra roligt, säger affärsområdeschef Oskar Jansson.

Med vakuumsugning blir golvet mer motståndskraftigt mot till exempel salter och ger normalt en längre hållbarhet och livslängd samt gynnar drift-säkerhet och miljön. Totalt är det ca 11 000 kvm som ska produceras (snittytor ligger på 3 500 kvm). Parkeringshuset ska stå klart våren 2018.

I Lund ska Linotol för beställaren HENT producera golv för Axis Communications stora satsning i nytt huvudkontor. Uppdrag är att avjämna samt pågjuta alla golven ca 28 000 kvm samt lägga keramik på en stor del av golven.

– Här ser vår beställare en stor fördel med att vi har flera affärsområden för golvlösningar och på så sätt får en tidseffektiv samordning av alla delar i golvproduktionen samt en part att kommunicera golvbeställningarna med, säger affärsområdeschef Stefan Simonsson.

Hösten 2018 ska nya huvudkontoret i Lund vara klart för invigning.

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2020-07-10 Nyhet

I Västberga, nära Stockholm City, uppförs hus 72 för lager och butiker. Linotol har hela…

2020-06-29 Nyhet

Grattis Michael “Lalle” Larsson till årets Företagare 2020! Juryns motivering: ” På stabil grund sedan…

2020-05-20 Pressmeddelande

Linotol deltar i ett SBUF-projekt (Svenska Byggbranschens utvecklingsfond) tillsammans med Luleå Tekniska Universitet, Betongindustri, Skanska…

Fler nyheter