Största uppdraget i Linotols historia

20 mars 2018

Linotol har fått i uppdrag av NCC Construction att utföra all platsgjuten betong vid Kärråkra Tågdepå i Hässleholm. Tågdepån, som ska bli Sveriges modernaste, ska serva och underhålla Öresundstågen. Entreprenadsumman på cirka 70 miljoner kronor innebär att det är Linotols enskilt största affär genom tiderna.

– Vi har sedan i höstas deltagit i projekteringen och bidragit med vår kunskap för att hitta effektiva lösningar. Det är ett komplext projekt där vår kunskap och erfarenhet kommer väl till pass, säger Linotols entreprenadchef Wiktor Holstenson.

Samverkan, bredd och kompetens

Projektet bedrivs i samverkan. Det innebär att byggherre, konsulter och entreprenörer gemensamt samverkar för att skapa de bästa lösningarna för entreprenaden.

– Det känns väldigt positivt med Linotol. Under projekteringen fick vi bra input från Linotol på möjliga förbättringar och konstruktiva förslag på hur vi kan lägga upp jobbet, säger Kurt-Arne Nilsson, ansvarig inköpare på NCC, Tågdepå Kärråkra. Projektet genomförs i samarbete med Region Skåne.

– Linotol har kunskap, erfarenhet och resurser att utföra ett så här stort projekt med tuffa tidsmarginaler. Det känns som vi fått rätt partner. Vi är trygga med att Linotol klarar jobbet i tid och kan hantera de resurser som krävs på en så pass stor arbetsplats som Kärråkra, fortsätter Kurt-Arne Nilsson.

Bygger Sveriges modernaste tågdepå

Totalt arbetar 200 yrkesarbetare och 35 tjänstemän i projektet. Linotols arbeten börjar nu i dagarna och entreprenaden ska färdigställas under 2019. Totalt handlar det om 26 000 m2 fördelat på fem byggnader och ett antal järnvägsspår.

Kärråkra Tågdepå blir Sveriges modernaste tågverkstad med kapacitet att serva drygt 110 Öresundståg med allt från reparation, städning till hjulsvarv och verkstad.


För bilder, besök, information kontakta: Pether Skoglund

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2020-07-10 Nyhet

I Västberga, nära Stockholm City, uppförs hus 72 för lager och butiker. Linotol har hela…

2020-06-29 Nyhet

Grattis Michael “Lalle” Larsson till årets Företagare 2020! Juryns motivering: ” På stabil grund sedan…

2020-05-20 Pressmeddelande

Linotol deltar i ett SBUF-projekt (Svenska Byggbranschens utvecklingsfond) tillsammans med Luleå Tekniska Universitet, Betongindustri, Skanska…

Fler nyheter