Pressvisning på bygget av Sverige modernaste tågdepå

21 november 2018

Det var en soliga dag i Kärråkra Hässleholm när Roger Andersson och David Bogerius från Betong Media samt Mats Willner från Norrköpings tidningar besökte bygget av tågdepån, Linotols hittills största projekt i historien.

Det blev en trevlig och intressant rundvandring på bygget som leddes av Linotols Wiktor Holstenson projektledare, Per Hofvander platschef samt Johan Karlsson arbetsledare.

Beställare av projektet är Region Skåne och Linotol har fått i uppdrag av generalentreprenör NCC Construction att utföra all platsgjuten betong. Tågdepån, som ska bli Sveriges modernaste, ska serva och underhålla Öresundstågen.

– Vi har sedan förra hösten deltagit i projekteringen och bidragit med vår kunskap för att hitta effektiva lösningar. Det är ett komplext projekt där vår kunskap och erfarenhet kommer väl till pass, säger Linotols entreprenadchef Wiktor Holstenson.

Projektet bedrivs i samverkan. Det innebär att byggherre, konsulter och entreprenörer gemensamt samverkar för att skapa de bästa lösningarna för entreprenaden.

– Det känns väldigt positivt med Linotol. Under projekteringen fick vi bra input från Linotol på möjliga förbättringar och konstruktiva förslag på hur vi kan lägga upp jobbet, säger Kurt-Arne Nilsson, ansvarig inköpare på NCC, Tågdepå Kärråkra.

Projektet genomförs i samarbete med Region Skåne.

– Linotol har kunskap, erfarenhet och resurser att utföra ett så här stort projekt med tuffa tidsmarginaler. Det känns som vi fått rätt partner. Vi är trygga med att Linotol klarar jobbet i tid och kan hantera de resurser som krävs på en så pass stor arbetsplats som Kärråkra, fortsätter Kurt-Arne Nilsson.

Kontakt

Pether Skoglund

Marknadschef

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Betonggolv & Konstruktioner, Parkeringshus, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Underhåll golv och Entrézoner. Linotol sysselsätter cirka 180 personer och beräknar omsätta 550 miljoner 2018.

Nyheter & pressmeddelanden

2018-12-05 Nyhet

Linotol har fått i uppdrag av bygg- och entreprenadföretaget Oljibe AB att utföra betongarbeten på…

2018-11-29 Nyhet

För tredje året i rad deltog Linotol med monter på BAM-dagen (byggnadsarbetsmarknadsdagen)  som arrangerades av…

2018-11-26 Nyhet

På Betonggalan 2018 premierades och hyllades åtta vinnare i lika många kategorier. Linotol sponsrade kategorin…

Fler nyheter
2018-11-21|Nyhet|