Richard McCarthy – ny Teknisk Chef på Linotol

27 maj 2019

Linotol har anställt Richard McCarthy som Teknisk Chef. Richard är utbildad civilingenjör vid KTH och har en licentiatexamen på forskarnivå. Tidigare har Richard arbetat på Skanska och RISE CBI Betonginstitutet där han senast haft en roll som Affärsutvecklingschef.

Richard är sedan 2011 VD för Betongföreningen (The Swedish Concrete Association), ett uppdrag som han fortsättningsvis kommer ha parallellt med rollen som Teknisk Chef hos Linotol.

-Det ska bli spännande och intressant att åter komma tillbaka till entreprenadbranschen. Linotols tillväxt i sig är intressant och den satsning man gör både på verksamhet och teknisk utveckling känns roligt att få var med om, säger Richard McCarthy.

I rollen som Teknisk Chef kommer Richard utöver ansvar och utveckling av dimensioneringsprogram för betonggolv även att arbeta med forskning och utveckling av Linotols produkter och tjänster för den nordiska marknaden.

-Richard fyller en viktig och strategisk funktion i vår strävan att utveckla våra golvlösningar och förstärka kundnyttan, säger VD Tom Istgren.

Richard påbörjar sin tjänst på Linotol i augusti.

För mer information:
Pether Skoglund, pressansvarig,
070-5549833,
pether.skoglund@linotol

Kontakt

Pether Skoglund

Marknadschef
 

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Betonggolv & Konstruktioner, Parkeringshus, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Underhåll golv och Entrézoner. Linotol sysselsätter cirka 180 personer och beräknar omsätta 550 miljoner 2018.

Nyheter & pressmeddelanden

2019-09-04 Nyhet

Linotol, som firar 90 år, genomför i höst Linotoldagen i sex städer, nämligen i Umeå…

2019-06-24 Nyhet

För NCC och Region Skåne ska Linotol utföra betongarbeten och betonggolv vid Lunds nya spårvagnsdepå….

2019-06-11 Nyhet

Som en av tre personer i Sverige är Kevin Cicek nominerad i 2019 års prestigefyllda…

Fler nyheter