Richard McCarthy – ny Teknisk Chef på Linotol

27 maj 2019

Linotol har anställt Richard McCarthy som Teknisk Chef. Richard är utbildad civilingenjör vid KTH och har en licentiatexamen på forskarnivå. Tidigare har Richard arbetat på Skanska och RISE CBI Betonginstitutet där han senast haft en roll som Affärsutvecklingschef.

Richard är sedan 2011 VD för Betongföreningen (The Swedish Concrete Association), ett uppdrag som han fortsättningsvis kommer ha parallellt med rollen som Teknisk Chef hos Linotol.

-Det ska bli spännande och intressant att åter komma tillbaka till entreprenadbranschen. Linotols tillväxt i sig är intressant och den satsning man gör både på verksamhet och teknisk utveckling känns roligt att få var med om, säger Richard McCarthy.

I rollen som Teknisk Chef kommer Richard utöver ansvar och utveckling av dimensioneringsprogram för betonggolv även att arbeta med forskning och utveckling av Linotols produkter och tjänster för den nordiska marknaden.

-Richard fyller en viktig och strategisk funktion i vår strävan att utveckla våra golvlösningar och förstärka kundnyttan, säger VD Tom Istgren.

Richard påbörjar sin tjänst på Linotol i augusti.

För mer information:
Pether Skoglund, pressansvarig,
070-5549833,
pether.skoglund@linotol

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2020-01-16 Nyhet

För beställaren Sbt Sverige AB ska Linotol Armerad Betong gjuta skyltfundament i huvudtunnlarna som kommer…

2019-12-20 Nyhet

https://www.youtube.com/watch?v=py77_inqmq8  

2019-12-05 Nyhet

Rusta satsar på utbyggnad av centrallagret med ytterligare 69 000 kvadratmeter. För byggherre Rusta F4…

Fler nyheter