Nytt uppdrag inom Infrastruktur

24 juni 2019

För NCC och Region Skåne ska Linotol utföra betongarbeten och betonggolv vid Lunds nya spårvagnsdepå. Totalentreprenör och beställare är samma som projektet i Kärråkra där Sveriges modernaste tågdepå byggs och där Linotol genomför sitt största uppdrag någonsin.

-Uppdraget i Lund är en följd av vårt goda samarbete och vår leverans i Kärråkra, vilket gläder oss och känns bra förstås. Också att vår satsning inom sektor Infrastruktur utvecklas snabbt och positivt, säger  Wiktor Holstenson, Linotols Entreprenadchef och projektansvarig.

Uppförandet av Lunds spårvagnsdepå är ett led i dagens krav och förväntningar på en omvandling till ett mer hållbart samhälle, inte minst inom transportsektorn där utmaningen blir att få till hållbara och mer miljövänliga transportlösningar för att möta människors förväntningar på god tillgänglighet och ett ökat resande.

Linotols arbeten ska vara slutförda under hösten.

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Betonggolv & Konstruktioner, Parkeringshus, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Underhåll golv och Entrézoner. Linotol sysselsätter cirka 180 personer och beräknar omsätta 550 miljoner 2018.

Nyheter & pressmeddelanden

2019-11-06 Nyhet

Linotol har anställt Pontus Överhem som affärsområdeschef för nya affärsområdet Armerad Betong. Pontus började sin…

2019-09-04 Nyhet

Linotol, som firar 90 år, genomför i höst Linotoldagen i sex städer, nämligen i Umeå…

2019-06-11 Nyhet

Som en av tre personer i Sverige är Kevin Cicek nominerad i 2019 års prestigefyllda…

Fler nyheter