Linotol gjuter 74.000 kvm till Postnord logistikfastighet i Norrköping

6 november 2020

Under hösten 2020 kommer Infrahubs AB för beställaren PostNord TPL att bygga en ny logistikfastighet på Malmölandet i Norrköping.

Linotol har fått i uppdrag av AKEA AB som verkar inom anläggnings och kabelbranschen att projektera och utföra golvgjutning samt pålplintar. Man har tidigare producerad betonggolv för projektets entreprenörer vilka uppskattar Linotols lösning för PostNord TPL

Bottenplatta omfattar 61000m2 och hela golvytan utförs fribärande på betongpålar. Linotols tekniska lösning är en platta armerad med både traditionell armering och stålfiberarmering som är anpassad för maskinell gjutning med laseravdragare. Metoden innebär att man kommer kunna gjuta 6000-8000m2 i veckan.

Förutom bottenplattan ska Linotol utföra pågjutning på entresol samt körytor av betong utomhus sammanlagt 13000m2. Arbetena med pålplintar kommer att påbörjas redan i år och golvgjutningen är planerad till våren.

Vi verkar i Sverige, Danmark och Norge men det är alltid lite extra roligt att få vara med och utveckla framtidens logistikbyggnader här på ”hemmaplan” i Norrköping. Vi gjuter just nu golv och entresol vid Rustas logistiklager på grannfastigheten med en liknande golvlösning, säger Wiktor Holstenson, Entreprenadchef Linotol.

Infrahubs kommer att driva byggprojektet och äga fastigheten och hela lagerytan hyrs av PostNord TPL som kommer att bedriva tredjepartslogistik åt Bauhaus AB.

När verksamheten i det nya lagret är i full drift kommer den att sysselsätta cirka 300 personer, varav ungefär 200 är nya arbetstillfällen, säger Bengt Ydebäck, projektledare på PostNord TPL.

Vid frågor kontakta:

Wiktor Holstenson, 070-259 08 64, wiktor.holstenson@linotol.se

 

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2020-11-17 Nyhet

Besök vår digitala monter på Betonggalan! Mellan kl. 12-16 nu på torsdag 19/11 svarar vi…

2020-11-03 Nyhet

För beställaren tillika byggherren Vatten och Miljöresurs i Berg AB utför Linotols affärsområde Armerad betong…

2020-10-28 Nyhet

Linotols uppdag att producera 69 000 kvadratmeter golv för Rustas centrallager i Norrköping fortskrider. Uppdraget…

Fler nyheter