Underhåll golv

Vi har stor kompetens och många års erfarenhet av vilka kemikalier och metoder som krävs för rengöring, ytpolering och impregnering av betonggolv. Allt för att få den bästa ytan och längsta hållbarheten.

Snabbt och effektivt golvunderhåll

I och med att vi på Linotol har tillgång till vår egen maskinpark anpassad för stora golvytor kan vi utföra golvunderhåll snabbt och effektivt. Vi har kapacitet att behandla upp till ca 4 000 kvm golvyta per dag.

Behandling och underhåll av betonggolv

När Linotol lagt ett nytt betonggolv utför vår avdelning för Underhåll golv slutskurning med polering och impregnering av betonggolv. Samma procedur upprepas för uppfräschning och underhåll av gamla betonggolv. För att få en renare, smutsavvisande och mer hållbar golvyta krävs regelbundet underhåll. Det är inte bara valet av golvmaterial som bidrar till ett bra resultat utan även skötseln av golvet. Med rätt val av metod och kemikalier förbättras golvets kvalitet och livslängd avsevärt och miljöpåverkan minskas som en följd av rätt underhåll. Trots att man sköter sina golv så tenderar golven att behöva en professionell översyn och revidering enligt en anpassad underhållsplan som snabbt och långsiktigt lönar sig.

Behandling av nyproducerade betonggolv

När ett betonggolv är nygjutet maskinskuras ytan med diamantimpregnerade rondeller tillsammans med Linotols utvalda betongsåpa Solid Ground. Syftet är att polera bort eventuella kalkutfällningar och ge golvytan en jämnare glans och ett ökat skydd mot smuts och missfärgningar. Metoden är snabb och miljövänlig och skapar en bra grund för fortsatt städning och underhåll.

Som ett komplement impregneras betonggolvet med en penetrerande silikatlösning som reagerar och stärker betongens överyta. Efter att impregneringen fått härda utförs en slut-polering av betonggolvet. Golvet får då ett långvarigt skydd, blir mer motståndskraftigt mot nötning och belastning och blir delvis vattenavvisande.

Kapacitet: upp till 4000 m2 per dag

Underhåll av gamla betonggolv

Det gamla betonggolvet fräschas upp för att återfå sin naturliga glans, bli mer lättstädat och smutsavvisande. Dessutom skapas en trevligare miljö för personalen och kunderna. Med effektiva slip- och polermaskiner utrustade med diamantsegment finslipas och poleras golvet till en högblank och estetiskt tilltalande yta i tre till fem steg. I processen ingår impregnering med en penetrerande silikatlösning som reagerar och stärker upp betongens överyta samt en ytförseglare som ger golvet ett bra skydd, vilket underlättar fortsatt underhåll av betonggolvet.

Processen är helt dammfri och skapar ett mycket lättstädat, funktionellt, slitstarkt och högkvalitativt betonggolv med väsentligt lägre fortsatta underhållskostnader.

Kapacitet: upp till 2000 m2 per dag per två personer

Är du i behov av underhåll och renovering av betonggolv? Kanske har du ett gammalt golv som behöver poleras, impregneras och fräschas upp? Hör av dig till vår kontaktperson här till höger så hjälper vi ditt företag!

Betonggolv innan underhåll

Före

Betonggolv efter underhåll

Efter

Kontakt

Linotol i sociala medier