Linotol Group förvärvar C M Betong och stärker sitt erbjudande inom industriella golvlösningar i Norden

Stockholm, 7 februari 2024

  • Linotol Group förvärvar C M Betong och stärker sitt erbjudande inom industriella golvlösningar
  • C M Betong använder mobila betongfabriker för att tillverka fabriksbetong direkt på arbetsplatsen
  • De tidigare ägarna av C M Betong återinvesterar tillsammans med Accent Equity och grundarna av Linotol, C Holmqvist och Tiller-Vimek

Linotol Group har genomfört förvärvet av C M Betong i Falköping, Sverige. Tillskottet av C M Betong utgör ett viktigt steg mot att utöka koncernens erbjudande för att leverera ännu bättre tjänster och produkter till sina kunder. Förra sommaren förvärvade Accent Equity en majoritetsandel i Linotol och C Holmqvist Entreprenad och skapade det som idag är Linotol Group – en plattform för tillväxt inom industriella golvlösningar. I november förvärvade Linotol Group det norska företaget Tiller-Vimek, och stärkte därigenom sin geografiska närvaro i Norge och norden.

C M Betong tillverkar fabriksbetong direkt på arbetsplatsen med mobila betongfabriker. Man innehar idag fyra fabriker och har därmed en total kapacitet på ca. 1600m3 per dag. Linotol är idag företagets störta kund. C M Betong hade en omsättning på ca. 120 miljoner SEK i 2023, och har ca. 10 anställda. C M Betong tillsammans med Linotol Group genererade en sammanlagd försäljning överstigande 1 miljard SEK år 2023 (pro forma) och har cirka 235 anställda.

C M Betong kompletterar koncernens verksamhet genom att erbjuda innovativa produkter av hög kvalitet för industriella golvlösningar samt bidra med expertkunskaper inom betong- och maskinteknik. Kombinationen av verksamheterna kommer att skapa en ännu starkare koncern som kan förse sina kunder med tjänster och produkter av högsta kvalitet. Ägarna av C M Betong kommer att återinvestera i Linotol Group tillsammans med Accent Equity och grundarna av Linotol, C Holmqvist och Tiller-Vimek.

“Tillsammans med Accent Equity och Linotol Group kommer vi kunna stötta koncernens tillväxtresa mot att bli den ledande leverantören inom industriella golvlösningar på den nordiska marknaden. Genom att ansluta till Linotol Group blir vi en integrerad del av koncernens erbjudande, vilket gör att Linotol Group blir mer konkurrenskraftig i projekt där vi kan utnyttja kombinerad teknisk kompetens och kunskap.” säger Carl-Johan Dahlgren, grundare av C M Betong.

“Vi tror starkt på sammanslagningen av Linotol Group och C M Betong, och ser mycket fram emot att växa företagen tillsammans. C M Betong besitter en hög teknisk kompetens både gällande betong och maskinteknik, och erbjuder produkter av hög kvalitet. Tillsammans ser vi fram emot en spännande framtid och vi är övertygade om att detta förvärv kommer att leda till nya och innovativa lösningar som gynnar våra kunder och stärker vår position på marknaden.” säger Michael Larsson, VD för Linotol Group.

Transaktionen slutfördes den 22 december 2023.

För ytterligare information, kontakta:

Michael Larsson, VD Linotol Group

michael.larsson@linotol.se

Tommy Torwald, styrelseordförande Linotol Group

tommy.torwald@accentequity.se

Om Linotol Group:

Linotol Group är en ledande leverantör av industriella golvlösningar för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk. Företaget är verksamt i Sverige och Norge och har slutfört projekt över hela Skandinavien för en diversifierad kund- och slutkundsbas. Företaget har cirka 190 anställda och genererade pro forma-försäljning på 811 miljoner SEK år 2022.

www.linotol.se

 

Om C M Betong:

C M Betong tillverkar fabriksbetong direkt på arbetsplatsen med mobila betongfabriker. Man innehar idag fyra fabriker och har en total kapacitet på ca 1600m3 per dag. Företaget har sin bas i Falköping, och täcker större delen av södra Sverige. C M Betong har ca. 10 anställda och genererade en försäljning på ca. 120 miljoner SEK i 2023.

www.cmbetong.se

Om Accent Equity:

Accent Equity har sedan 1994 investerat i privata nordiska företag där en ny partner eller ägare kan fungera som en katalysator. Vår ambition är att investera i och utveckla företag för att bli nordiska, europeiska eller globala ledare genom ett professionellt, praktiskt och långsiktigt inriktat tillvägagångssätt som resulterar i  hållbar avkastning.

www.accentequity.se