Golvteknik

Linotol Golvteknik utför entreprenader inom avjämning, slipning, blästring, injektering och förädling av befintliga betonggolv.

Linotol Golvavjämning

Golvavjämning för Linotol är att skapa rätt förutsättning för kunden. Det kan handla om att skapa ett bra underlag för mattläggning eller för att skapa en slitstark yta för en industri. Linotol jobbar med marknadsledande leverantörer på både material och maskiner. Med en stor produktionskapacitet med hög noggrannhet är Linotol en trygg entreprenör. Det finns en avjämningsmassa för allas behov, hårda, mjuka, snabbhärdande, slitstarka, halkskyddande, etc.

Linotol Slipad Betong

Att förädla ett gammalt eller nygjutet betonggolv är bland det mest slitstarka man kan välja. Att slipa och polera en betong innebär att den svaga ytan, sk. cementhuden, slipas bort och sten och grus kan exponeras och skapar en mycket slitstark slät yta. Fördelarna med ett slipat betonggolv är flera. Förutom en låg miljöverkan medför det nyslipade golvets extrema jämnhet mycket låga vibrationer på samma gång som det är väldigt enkelt att underhålla.

Linotol Blästring

Att blästra ett underlag kan vara ett av de mest effektiva sätten att förbereda en betong för ett ytterligare skikt. Det kan vara ett massagolv, en pågjutning i betong, en avjämning, etc. Linotol använder en bläster med stålkulor och färdigställer stora ytor per dag för en säker vidhäftning. Att blästra en yta, jämfört med slipning, är att det går fortare men även att det öppnar upp strukturen i underlaget som gör att blåsor undviks i ett massagolv eller golvavjämning.

Linotol Injektering

Det finns många olika anledningar att ibland injektera en betongkonstruktion. En pågjutning som har släppt från sitt underlag, det läcker upp vatten genom krympsprickor eller att ett golv har spruckit, etc. Beroende på anledning så behöver man välja material med omsorg. Linotol har den senaste utrustningen och jobbar med marknadsledande leverantörer för bästa resultat.

Linotol Underhåll

Linotol Underhåll är ett program för periodiskt underhåll. Linotol gör en grundlig rengöring av golvet och som extra tillägg kan en dammbindning och extra fläckskydd läggas till tjänsten. Linotol Underhåll en är grundbehandling som gör det dagliga underhållet lättare och mer kostnadseffektivt.

Linotol Trowel Shine

Har du ont om tid eller låg budget men vill ändå ha ett polerat betonggolv med alla dess fördelar, då kan Linotol Trowel Shine vara helt rätt. Linotol Trowel Shine är en innovation som har funktionen i fokus. Med golvsystemet så poleras golvet i upp till 8 olika steg. Nackdelen är att det är en lägre finish jämfört med Linotol slipad betong men fördelen är att det är upp emot 10 gånger snabbare än traditionell torrslipning. En mycket effektiv metod som blir allt vanligare på marknaden.

Intresserad? Välkommen att kontakta oss!

Är du intresserad av att veta mer om vad Golvteknik kan göra för ditt projekt? Hör av dig till vår kontaktperson så hjälper vi ditt företag!

Joachim Stålberg
Affärsområdeschef
+46 (0)70- 417 69 60
joachim.stalberg@linotol.se

Lindbäcks fabrik på Haraholmen
Sveriges ljusaste betonggolv.