Om Linotol

Modern golvläggare med lång erfarenhet

Linotol är en erfaren golvläggare som tar ett helhetsgrepp om projektet. Genom vår uppskattade totalentreprenad kan vi samordna alla delar i en golvproduktion– från grundkonstruktioner till alla slag av färdiga ytskikt. En stor, effektiv och väl utvecklad maskinpark bidrar ytterligare till en stark plattform för kvalitet och effektivitet i arbetet. Detta gör att du som kund snabbt kan återuppta din verksamhet igen.

På stabil grund sedan 1929

Företaget startades redan 1929 och idag är Linotol Skandinaviens ledande leverantör inom golventreprenader. Vi erbjuder nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotols servicekontor ligger i Norrköping och våra övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö samt Middelfart i Danmark. Koncernen omsätter 620 miljoner kronor och har 200 anställda.

Bland våra kunder finns såväl byggentreprenörer och fastighetsägare som arkitekter och byggkonsulter. Vi är samarbetspartner och bollplank åt vissa av kunderna, och ren utförare åt andra. Oavsett vilket stöd du behöver så är vårt breda erbjudande och vår långa erfarenhet en garanti för att vi aldrig föreslår eller producerar ett golv som inte passar för ändamålet.

Kvalitet, Miljö & Etik

Linotol är anslutet till organisationen Sveriges Byggindustrier, vilket innebär att vi följer Samhällsbyggnadssektorns etiska regler. Linotol är diplomerat enligt Povel, Sveriges Byggindustriers ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Här hittar du vår integritetspolicy (GDPR)


Povel följer de kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav som anges i ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001

sverigesbyggindustrier.se/povel

Så här arbetar vi

Nyheter & pressmeddelanden

2021-01-11 Nyhet

Nu söker Linotol Golvteknik förstärkning till sitt team. Som medarbetare hos oss kommer du att…

2021-01-04 Nyhet

Linotol kommer att deltaga i den tekniska kommittén SIS Svenska Institutet för Standarder TK-556 Betongkonstruktioner…

2020-12-18 Nyhet

Linotol Armerad betong ska för byggherren Hemsö och beställare OLJIBE utföra gjutningar till nybyggnationen av…

Fler nyheter

Linotol i sociala medier