Om Linotol

Om Linotol

Modern golvläggare med lång erfarenhet

Linotol är en erfaren golvläggare som tar ett helhetsgrepp om projektet. Genom vår uppskattade totalentreprenad kan vi samordna alla delar i en golvproduktion– från grundkonstruktioner till alla slag av färdiga ytskikt. En stor, effektiv och väl utvecklad maskinpark bidrar ytterligare till en stark plattform för kvalitet och effektivitet i arbetet. Detta gör att du som kund snabbt kan återuppta din verksamhet igen.

På stabil grund sedan 1929

Företaget startades redan 1929 och idag är Linotol Skandinaviens ledande leverantör inom golventreprenader. Vi erbjuder nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotols servicekontor ligger i Norrköping och våra övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö samt Middelfart i Danmark. Från Norrköping leds koncernen med omkring 180 sysselsatta och en omsättning på cirka 550 miljoner kronor.

Bland våra kunder finns såväl byggentreprenörer och fastighetsägare som arkitekter och byggkonsulter. Vi är samarbetspartner och bollplank åt vissa av kunderna, och ren utförare åt andra. Oavsett vilket stöd du behöver så är vårt breda erbjudande och vår långa erfarenhet en garanti för att vi aldrig föreslår eller producerar ett golv som inte passar för ändamålet.

Kvalitet, Miljö & Etik

Linotol är anslutet till organisationen Sveriges Byggindustrier, vilket innebär att vi följer Samhällsbyggnadssektorns etiska regler. Linotol är diplomerat enligt Povel, Sveriges Byggindustriers ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Här hittar du vår integritetspolicy (GDPR)


Povel följer de kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav som anges i ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001

sverigesbyggindustrier.se/povel

Så här arbetar vi

Nyheter & pressmeddelanden

2018-10-19 Nyhet

Sedan en tid tillbaka har Linotol Syd flyttat kontoret  i Malmö till Bronsyxegatan 9B. –…

2018-10-09 Nyhet

För beställaren lokalförvaltningen Göteborg Stad och byggherre Betonmast ska Linotol avjämna 5200 kvm golv samt…

2018-09-18 Nyhet

Sveriges ljusaste betonggolv finns i Lindbäcks fabrik på Haraholmen utanför Piteå. Lindbäcks spar energi och det…

Fler nyheter

Linotol i sociala medier