Tom Istgren ny VD för Linotol AB

28 februari 2019

Styrelsen för Linotol AB har utsett Tom Istgren till ny VD och koncernchef för Linotol.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Tom, som har en gedigen erfarenhet inom koncernen som vuxit kraftfullt de senaste åren. Med Tom får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på kunden och samverkan som ska ta Linotol till ytterligare nivåer, säger Örjan Hansson, styrelseordförande Linotol AB.

Tom Istgren har verkat som VD i flera bolag sedan 2001 bland annat elhandelsbolaget Bixia. Tom är 50 år gammal och är utbildad ingenjör och ekonom.

– Jag är mycket glad och smickrad att få uppgiften att fortsätta bygga Linotol och ser fram emot att få utveckla verksamheten som tidigare VD Michael Larsson byggt upp. Tillsammans med medarbetarna ska vi lägga upp en strategi som skapar förutsättningar för innovativa och hållbara lösningar och en fortsatt lönsam tillväxt inom den nordiska marknaden, säger Tom Istgren.

Tidigare VD Michael Larsson efterträder från 1 mars Örjan Hansson som Linotol ABs  styrelseordförande. Örjan Hansson kommer ansvara för ägarfrågor inom koncernen.

Tom Istgren tillträder som VD för Linotol AB den 1 mars.

För mer information:
Pether Skoglund, pressansvarig
070-5549833
pether.skoglund@linotol.se

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2020-01-16 Nyhet

För beställaren Sbt Sverige AB ska Linotol Armerad Betong gjuta skyltfundament i huvudtunnlarna som kommer…

2019-12-20 Nyhet

https://www.youtube.com/watch?v=py77_inqmq8  

2019-12-05 Nyhet

Rusta satsar på utbyggnad av centrallagret med ytterligare 69 000 kvadratmeter. För byggherre Rusta F4…

Fler nyheter