Tom Istgren ny VD för Linotol AB

28 februari 2019

Styrelsen för Linotol AB har utsett Tom Istgren till ny VD och koncernchef för Linotol.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Tom, som har en gedigen erfarenhet inom koncernen som vuxit kraftfullt de senaste åren. Med Tom får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på kunden och samverkan som ska ta Linotol till ytterligare nivåer, säger Örjan Hansson, styrelseordförande Linotol AB.

Tom Istgren har verkat som VD i flera bolag sedan 2001 bland annat elhandelsbolaget Bixia. Tom är 50 år gammal och är utbildad ingenjör och ekonom.

– Jag är mycket glad och smickrad att få uppgiften att fortsätta bygga Linotol och ser fram emot att få utveckla verksamheten som tidigare VD Michael Larsson byggt upp. Tillsammans med medarbetarna ska vi lägga upp en strategi som skapar förutsättningar för innovativa och hållbara lösningar och en fortsatt lönsam tillväxt inom den nordiska marknaden, säger Tom Istgren.

Tidigare VD Michael Larsson efterträder från 1 mars Örjan Hansson som Linotol ABs  styrelseordförande. Örjan Hansson kommer ansvara för ägarfrågor inom koncernen.

Tom Istgren tillträder som VD för Linotol AB den 1 mars.

För mer information:
Pether Skoglund, pressansvarig
070-5549833
pether.skoglund@linotol.se

Kontakt

Pether Skoglund

Marknadschef
 

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Betonggolv & Konstruktioner, Parkeringshus, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Underhåll golv och Entrézoner. Linotol sysselsätter cirka 180 personer och beräknar omsätta 550 miljoner 2018.

Nyheter & pressmeddelanden

2019-09-04 Nyhet

Linotol, som firar 90 år, genomför i höst Linotoldagen i sex städer, nämligen i Umeå…

2019-06-24 Nyhet

För NCC och Region Skåne ska Linotol utföra betongarbeten och betonggolv vid Lunds nya spårvagnsdepå….

2019-06-11 Nyhet

Som en av tre personer i Sverige är Kevin Cicek nominerad i 2019 års prestigefyllda…

Fler nyheter