Hemsö förverkligar Sveriges första klimatneutrala äldreboende

18 december 2020

Linotol Armerad betong ska för byggherren Hemsö och beställare OLJIBE utföra gjutningar till nybyggnationen av Sveriges första klimatneutrala äldreboende i Tyresö. Byggnaden Sköndalsvillan i centrala Tyresö kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld samt NollCO2  och byggproduktionens klimatpåverkan i form av CO2-utsläpp kommer att beräknas.

Certifieringen NollCO2 är en effektiv och smart investering för att möta framtidens och kundernas behov. Bygg- och entreprenadföretaget OLJIBE har utvecklat en metod för att klimatberäkna byggprojekt i planeringsskedet och 2025 ska man vara Sveriges första klimatneutrala byggföretag.

Linotols uppdrag innefattar all platsgjutning betong. Bottenplatta, stomme, väggar och pelare, från garageplan upp till plan 3

Extra utmanande i det här projektet är platsbrist då arbetsplatsen är väldigt trång vilket kräver minutiös planering gällande bland annat säkerheten och logistiken, säger David Weissmann, Entreprenadingenjör Linotol

Att vara delaktig i bygget av Sveriges första klimatneutrala äldreboende känns roligt och faktiskt som en liten milstolpe hos oss också, säger Pontus Överhem, Affärsområdeschef Linotol Armerad betong

Projektet påbörjas i januari och planeras vara klart under maj. Hela bygget ska stå klart under 2022

Linotol tackar Hemsö och Oljibe för förtroendet

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2021-01-11 Nyhet

Nu söker Linotol Golvteknik förstärkning till sitt team. Som medarbetare hos oss kommer du att…

2021-01-04 Nyhet

Linotol kommer att deltaga i den tekniska kommittén SIS Svenska Institutet för Standarder TK-556 Betongkonstruktioner…

2020-12-09 Nyhet

För beställare Fastec har Linotol fått uppdrag i bygget av den norska biljätten Möller Bils…

Fler nyheter