Linotol deltar i kommitté – Svenska Institutet för Standarder

4 januari 2021

Linotol kommer att deltaga i den tekniska kommittén SIS Svenska Institutet för Standarder TK-556 Betongkonstruktioner och representeras av Peter Mjörnell. Gruppen representerar Sverige i den Europeiska standardiserings-organisationen CEN som har EUs uppdrag att utarbeta och underhålla gemensamma EN standarder. Gruppen reviderar även internationella ISO standarder rörande betongkonstruktioner. För tillfället pågår till exempel revideringen av EN 1992-1-1 (EK2), inklusive ett nytt annex för stålfiberarmerade konstruktioner.

Vi ser det som mycket viktigt att vara del i arbetet med standarder. Dimensioneringsreglerna för bärverk till byggnader och anläggningar vägleder till att säkerställa rätt kvalitet och långsiktigt hållbara lösningar, säger Peter Mjörnell, Produktutveckling Linotol

I gruppen återfinns myndigheter, högskolor entreprenadföretag, materialleverantörer, konsulter och andra intressenter inom betongbyggnation.

Kontakt

Linotol levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, reparation och underhåll av golv. Linotol verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö och Middelfart, Danmark. Bolaget är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Linotol har sju affärsområden: Armerad betong, Betonggolv & Konstruktioner, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Entregolv samt Underhåll golv. Linotol har 200 anställda och omsätter 620 miljoner.

Nyheter & pressmeddelanden

2021-01-11 Nyhet

Nu söker Linotol Golvteknik förstärkning till sitt team. Som medarbetare hos oss kommer du att…

2020-12-18 Nyhet

Linotol Armerad betong ska för byggherren Hemsö och beställare OLJIBE utföra gjutningar till nybyggnationen av…

2020-12-09 Nyhet

För beställare Fastec har Linotol fått uppdrag i bygget av den norska biljätten Möller Bils…

Fler nyheter